Tagok

Czégényi Boglárka vagyok, 2013-ban végeztem az

ELTE-n klinikai és egészségpszichológia szakirányon.

Több éve foglalkozom egyetemistákkal a diáktanácsadás keretein belül. A velük való együttműködésem során 

azt tapasztaltam, hogy nélkülözhetetlen eleme a hatékony

segítségnyújtásnak a családi kapcsolatrendszerekkel való munka és az emberről mint társas lényről való gondol-kodás. Ez a két tényező nagy mértékben áthatja a saját szemléletmódomat is. Fontosnak érzem az egyéni tanácsadói munka mellett a csoportokkal való interaktív foglalkozást is, amely során számomra a fő cél, hogy úgy adhassak át ismereteket, hogy az közérthető legyen, ugyanakkor a szakmaiságát ne veszítse el. 

Ez motivált annak a szexuális felvilágosító programnak 

a megtervezésekor is, amelyet 2011 óta rendszeresen tartok középiskolásoknak.

Aki úgy érzi, hogy kapcsolati nehézségei adódtak, gondjai vannak az érzelmei kommunikálásával vagy egyszerűen úgy gondolja, hogy elakadt egy adott életszakaszában, forduljon hozzám bizalommal, hogy a problémamegoldás felé vezető út megtalálása könnyebbé válhasson!

 

Czégényi Boglárka

pszichológus

Gáspár Anita

pszichológus

Gáspár Anita vagyok, pszichológus. „És akkor most belém lát?”

– hangzik gyakran a kérdés válaszul a bemutatkozásomra. 

Megnyugtatok mindenkit, nem, nincsenek röntgenszemeim, ennek köszönhetően nem látok bele sem a fejekbe, sem

a lelkekbe. Vagy legalábbis nem azonnal…:)

Egy tanácsadási helyzet számomra mindig a találkozás és 

beszélgetés erejét jelenti. Az egyéni tanácsadás során ketten 

vagyunk jelen a helyzetben, az „itt és most”-é a főszerep,

vagyis azé, hogy mit tudunk tenni közösen a helyzet felisme-réséért és megértéséért, a változásért, az elakadásokból való elmozdulásért. Sosem klasszikus tanács „osztogatás” zajlik,

a kliensnek magának kell megtalálnia a saját válaszait, én

ebben segítem őt, kísérője vagyok az útkeresésben, az új lehetőségek kipróbálásában vagy éppen bizonyos fejezetek lezárásában. Felmerülhet a kérdés, hogy miért kell ehhez pszichológus? Természetesen a családtagok és a baráti kör támogatásának jelentősége nem megkérdőjelezhető, sőt!

Ugyanakkor szakemberként a szerepem más. Az én feladatom, hogy biztosítsam az erősítő, értékítéletektől mentes, ugyanakkor objektív visszajelzésekkel építő, biztonságos környezetet

a változáshoz. Elfogadó és nyitott hozzáállás, segítő beszélgetés, a pszichológus hivatás és etika iránti elkötelezettség várja

a hozzám tanácsadásra jelentkezőket.

 

Kara Márton vagyok, 2013-ban végeztem pszichológusként az ELTE tanácsadás szakirányán, 2016-ban pedig hipnoterapeutaként a Magyar Hipnózis Egyesületnél.

Néha nagyon sokat segíthet, ha valaki objektív szemmel tud rátekinteni a saját valóságunkra anélkül, hogy belegabalyodna abba.

Hiszem, hogy az életünk során jelentkező akadályok valójában kihívások, melyek álruhás segítőinkként

remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a komfortzónánkból kikerülve közelebb kerüljünk önmagunkhoz. Ezeket az élethelyzeteket pedig nem véletlenül éljük meg.

Munkám során arra törekszem, hogy segítsek felfedezni azokat a belső – akár rég elfeledett vagy talán soha nem is tudatosult – erőforrásokat, amelyek mindenkiben ott lakoznak. Öngyógyításra mindannyian képesek vagyunk, én ennek a folyamatnak a kísérőjeként tudok segíteni azoknak, akik hozzám fordulnak.

 

Kara Márton

pszichológus

hipnoterapeuta

László Noémi

pszichológus

családterapeuta-jelölt

László Noémi vagyok, tanácsadás és iskolapszichológia szakon végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, mellette rövidebb ideig tanulmányokat folytattam, illetve szakmai gyakorlatot töltöttem Nagy-Britanniában, Hollandiában és Spanyolországban. Egyéni serdülő- és felnőtt pszichológiai tanácsadással foglalkozom, pár- és családterápiát tanulok és gyakorlok szakmai felügyelet mellett, emellett élményterápiában képződöm.

Mikor érdemes pszichológushoz fordulni?

Gyakran előfordul, hogy egy elakadásnál a korábban jól bevált lépések, döntések már nem működnek, elakadunk, változásra van szükség. Ahhoz, hogy változzunk, jobban megismerjük önmagunkat és leküzdjük a problémáinkat, sokszor szükséges és hasznos ezt külső segítséggel elérni. A találkozások a kliensről szólnak, ahol támogató környezetben lehetőség van a nehézség új szemszögből való feltárására, újraértelmezésére, feldolgozására vagy megoldására.

 

Sarbak István, pszichológus vagyok, az ELTE-n

végeztem klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. 

Eddigi munkáim, tapasztalatom és önismeretem alapján

a pszichológiai munka lényege az lehet, hogy együtt

jobban megértsük és el tudjuk fogadni önmagunkat, elakadásainkat, félelmeinket, hiányainkat.

Ez az önmagunkkal való munka visz közelebb a többi emberhez is, miközben közeledni tudunk az igazán

szabad személyiségünkhöz, aki tud szeretni és szeretve lenni, aki aktívan szembe tud nézni a kérdésekkel, de

néha a válaszok hiányával, frusztrációval, szorongással is. 

Ezen az úton lehetek kísérő, aki bizalommal meghallgat.

 

 

Sarbak István

pszichológus

családterapeuta-jelölt